flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Довічник» просить переглянути вирок за нововиявленими обставинами

01 липня 2019, 13:28

20 квітня 2011 року Апеляційний суд Черкаської області виніс вирок за особливо тяжкі злочини гр.П., визнавши його винним в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч.4 ст.187 КК України), умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (п.6,12,13 ч.2 ст.115 КК України) та в замаху на вчинення умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, з метою приховати інший злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (ч.2 ст.15, п.9,12,13 ст.115 КК України).

Покарання призначено за сукупністю злочинів у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.

Через 8 років неволі засуджений звернувся до Апеляційного суду Черкаської області із заявою про перегляд вироку, мовляв, у справі з’явилися нововиявлені обставини. Відповідно до ухвали Апеляційного суду Черкаської області заяву засудженого до довічного позбавлення волі гр.П. про перегляд вироку направлено до Ватутінського міського суду Черкаської області.

Судом відкрито кримінальне провадження у справі за заявою гр.П. про перегляд за нововиявленими обставинами вироку Апеляційного суду Черкаської області від 20.04.2011 та призначено справу до судового розгляду 11.07.2019 о 15.00 го., який ухвалено проводити колегіально у складі двох професійних судді та трьох основних присяжних і двох запасних. 

Прес-служба суду